2011. június 13., hétfő

EB után

Ahogy azt a bejegyzés címében is olvashatjátok meg volt az EB. Az eredmény közlésével azonban még várok picit. A verseny előtti előzményeket mindenképpen meg kell, hogy osszam veletek.


Kedden nem bírtam magammal így reggel indulás volt Debrecenbe. A verseny előtti utolsó edzést itt csináltam már meg, egy brutális hátedzés képében. Egyébként szerintem teljesen nem jött rendbe a hátam az edzést követően a versenyig. Nem tudom ez mennyire befolyásolhatta a teljesítményt. Bár azt gondolom szinte minimálisan. Edzés után hambit csináltunk. Persze ebből csak én ehettem, hisz Majának szigorú diéta van. A hambi is lehet jó, ha sikerül jó puffancsot beszerezned. Gondolok itt arra, hogy teljes kiörlésű lisztből készüljön. A hús minőségi marhahús legyen, amit grillen készítessz el és light majonéz kerül bele. Persze ez sem lesz tökéletes, de még mindig jobb mint a mekis szemét kaja.


Szerdán egy nagyon fárasztó út várt rám. Előbb Debrecenből haza, majd Miskolcra, onnan pedig Budapestre és haza. Ez sem épp optimális verseny előtt. Az előző napi hátedzésnek köszönhetően pedig még irtózat izomlázam is volt. Csütörtökön meló és a délutáni választmányi ülés után ismét Debrecen volt az uticél. Mire odaértem Maja már vacsival várt. Valami fergetegesen nagyon jól tud főzni. A minőségi kaja pedig látszik a formámon is lassan. Mi lesz akkor diétában? Péntek délután elmentünk edzeni, én most csak ültem és figyeltem a történéseket. Meg kell mondjam nagyon sok új gyakorlatot és edzéstechnikát fedezhettem fel. Egy valami azonban mindegyikben megegyezett. A gyakorlatokat szigorúan papucsban kell végrehajtani. Ha valaki megmagyarázza nekem miért kell papucsban edzeni, igérem kap valami ajándékot. Az edzés utáni kaja steak volt burgonyával és salátával. Mindenről készült szinte kép. Igyekszem majd ezeket is pótolni.


Itt a steak héjában sült burgonyával és salátával:




Szombat reggeli után indulás volt hozzánk. Sok időnk nem volt a pihenésre, mert rögtön indulni is kellett Egerbe mérlegelésre. Már a mérlegelésnél látszott, hogy ez igen komoly és színvonalas verseny lesz. Eger Park Hotel egy négy csillagos szálloda adott otthont a közel egy hetes eseménynek. 104.5 Kg-mal mérlegeltem, a kezdő fogásom pedig 190 lesz. A mérlegelés után kicsit sétálgattunk a városban. Természetesen kaját hoztunk magunkkal, hisz tudjátok a kaja a legfontosabb így nem lehet félvállról venni. Mellesleg hidegen is finom a csirke meg a burgonya, ha jól van elkészítve. Este hulla fáradtan értünk haza, Maja rögtön be is aludt. Nem csodálom, egész nap vezetett és segített nekem.


Vasárnap reggel hétkor volt ébredés. Még Tokajba el kellett ugranunk, hogy a vállamat megragassza a gyógytornász KinesioTape-val. Hogy igazán izgalmas legyen a délelőtt a kantárost a teremben hagytam így még Miskolcra is be kellett ugrani. Persze a terem nem volt nyitva, így még ki Szirmára Natihoz a kulcsért. Ami érdekes, hogy nem voltam igazán ideges. Ezt is Majának köszönhetem, mint sokminden mást is. A lényeg, hogy simán odaértünk és láttuk hogy no para csak 16:15-kor lesz az én kategóriám. Ekkor szembesültem azzal a ténnyel is, hogy az enéym a legnagyobb kezdő fogás a kategóriámban. Hoppá, itt még bármi történhet... A szervezés nagyon top volt. Svédasztal, profi hang és fénytechnika. A bemelegítő helyiségben kivetítőn a verseny képei és a pillanatnyi állás. Három fekpad a bemelegítéshez. Természetesen ilyen körülmények között minden zökkenőmentesen ment.


Ami még említésre méltó, az a versenyző aki 68 évesen 110-es világcsúcsot nyomott. Vagy Ozzy, aki fél lábbal a +140 kilós kategóriában 225-ös világcsúcsot nyomott.


Végre verseny volt, élveztem. FAntasztikus érzés volt a prfi felszereléssel nyomni. Az is felemleő érzés hogy minden ember a te mozdulataidat figyeli. Mondhatom hatalmas versenyben szereztem ezüstérmet. Az utolsó fogásnál még ki-ki volt a meccs. De Kathi Béci tanítványa most jobb volt. Erre készült, nekem meg csak úgy jött. Ennek tükrében teljesen elégedett vagyok az eredménnyel.


Így a bejegyzés végén megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak annak az embernek aki nélkül nem érhettem volna el ezt csodálatos eredményt. Ő pedig nem más, mint az én egyetlen szerelmem. Nagyon-nagyon sokat köszönhetek neki. Ez az eredmény legalább annyira az övé is mint az enyém. Köszönöm Kicsim...













1 megjegyzés: